Kotleciki z kaszy jaglanej z żółtym serem i curry
Porcje Czas przygotowania
2 15minut
Czas gotowania
10minut
Porcje Czas przygotowania
2 15minut
Czas gotowania
10minut
Składniki
Sposób przygotowania
  1. Kaszę po ugotowaniu włożyć do miski, doprawić solą, papryką słodką i ostrą, curry, dodać posiekane zioła oraz starty ser, całość wymieszać. Dodać jajko i ponownie wymieszać. Uformować 5 – 6 kotlecików.
  2. Uformowane kotleciki obtoczyć w bułce tartej.
  3. Smażyć na rozgrzanej oliwie aż się zrumienią z obu stron. Po smażeniu przełożyć na talerz z ręcznikiem papierowym aby odsączyć nadmiar tłuszczu.
  4. Podawać z ulubionymi warzywami.

Podziel się:

Dodaj do ulubionych:

Lubię Wczytywanie...