Botwinka – zupa pachnąca wiosną
    Porcje Czas przygotowania
    4osoby 10minut
    Czas gotowania
    30minut
    Porcje Czas przygotowania
    4osoby 10minut
    Czas gotowania
    30minut
    Sposób przygotowania
    1. Botwinkę myjemy, buraczki obieramy i całość kroimy na małe kawałki (liście, łodygi, buraki). Tak samo postępujemy z ziemniakami.
    2. Do gotującego bulionu wrzucamy ziemniaki i gotujemy 15 minut.
    3. Gdy ziemniaki zmiękną dorzucamy botwinkę i gotujemy kolejne 15 minut.
    4. Doprawiamy solą, pieprzem oraz sokiem z połowy cytryny.
    5. Śmietanę hartujemy aby się nie zważyła i dodajemy do zupy. Chwilę razem gotujemy.
    6. Wlewamy na talerz zupę, posypujemy natką pietruszki i koperkiem.

    Podziel się:

    Dodaj do ulubionych:

    Lubię Wczytywanie...