Zupa warzywna z pulpecikami

Zupa warzywna z pulpecikami

Często kojarzy się z mdłym smakiem i zupą podawaną dzieciom. Dziś spróbuje przekonać Was do jej smaku.  Zupa warzywna bo o niej mowa, to taki klasyk, który zapewne często gości na polskich stołach. To kolejna wiosenna zupa na moim blogu. 

Proponuje podać ją z pulpecikami z mięsa mielonego (u mnie z indyka). Dzięki temu jest ona bardziej sycąca i wyrazista w smaku.

Oczywiście jak wszystkie moje przepisy jest on bardzo szybki i nie wymaga dużego nakładu pracy. Wygląda świetnie i musicie uwierzyć mi na słowo,

że tak samo smakuje. Zupa jest pełna świeżych warzyw, które należy jeść w dużej ilości.

Idealna propozycja dla osób na diecie – zawiera dużo warzyw oraz mięso indyka, które jest niskokaloryczne. 

DRUKUJ
Zupa warzywna z pulpecikami
Czas przygotowania 10 minut
Czas gotowania 20 minut
Porcje
osoby
Czas przygotowania 10 minut
Czas gotowania 20 minut
Porcje
osoby
Sposób przygotowania
  1. Warzywa myjemy, obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Tak przygotowane wrzucamy do garnka z gotującym się bulionem. Doprawiamy. Gotujemy, aż warzywa nie zmiękną.
  2. Do mięsa mielonego dodajemy jajko, bułkę tartą oraz sól i pieprz. Mieszamy razem.
  3. Z mięsa robimy małe pulpety i wrzucamy do gotującej się zupy. Gotujemy razem około 15 minut. Pod koniec gotowania dodajemy posiekaną natkę pietruszki.
  4. Rozlewamy na talerze i posypujemy natką pietruszki.


Spodobał Ci się mój artykuł? Uważasz, że inni powinni go przeczytać? Będzie mi miło, jeśli go udostępnisz lub zostawisz komentarz.



Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *