Zupa warzywna z pulpecikami
    Porcje Czas przygotowania
    4osoby 10minut
    Czas gotowania
    20minut
    Porcje Czas przygotowania
    4osoby 10minut
    Czas gotowania
    20minut
    Sposób przygotowania
    1. Warzywa myjemy, obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Tak przygotowane wrzucamy do garnka z gotującym się bulionem. Doprawiamy. Gotujemy, aż warzywa nie zmiękną.
    2. Do mięsa mielonego dodajemy jajko, bułkę tartą oraz sól i pieprz. Mieszamy razem.
    3. Z mięsa robimy małe pulpety i wrzucamy do gotującej się zupy. Gotujemy razem około 15 minut. Pod koniec gotowania dodajemy posiekaną natkę pietruszki.
    4. Rozlewamy na talerze i posypujemy natką pietruszki.

    Podziel się:

    Dodaj do ulubionych:

    Lubię Wczytywanie...